Вход в личный кабинет
Воспользуйтесь формой ниже, чтобы войти в свой личный кабинет
Нет аккаунта?
Регистрация
Ведите информацию для создания аккаунта
Уже есть аккаунт?
Возобновление пароля
Введите свой e-mail и мы отправим вам письмо с новым паролем

Користь рослинних олій

Рослинні олії містять ненасичені жирні кислоти, безліч вітамінів, фітостерини. Останні мають унікальну властивість знижувати рівень холестерину в крові на 15 і більше відсотків. Фітостерини зменшують об'єм всмоктування холестерину в кишечнику, таким чином його загальний обсяг скорочується, а виведення пришвидшується.

Поліненасичені жирні кислоти необхідні організму для синтезу мембран клітин. Нормальне функціонування мембран захищає клітини від ушкоджень та підвищує їх стійкість до несприятливого середовища.

У рослинних оліях багато вітамінів, особливо А та Е. Вітамін А має антиоксидантні властивості та захищає клітини від пошкодження вільними радикалами. Вітамін Е знижує ризик інфарктів, інсультів та цукрового діабету.

Нестача рослинних олій у харчуванні може погіршити стан шкірних покровів, волосся та нігтів, а також внутрішніх процесів: порушується гормональний баланс, знижується імунітет.

Олія білого гарбуза

Насіння гарбуза – справжнє джерело корисних речовин. І введення в щоденний раціон невеликої кількості олії – чудовий спосіб отримати ці речовини, не перевантажуючи організм. 

Олія з насіння білого гарбуза варта окремої уваги. «Зелене золото» – так у середньовічній Європі називали гарбузову олію. Вона має приємний смак і містить масу необхідних для здоров'я мікроелементів. Для того, щоб шляхом холодного віджиму отримати один літр олії, потрібно приблизно два з половиною кілограми насіння. 

В олії білого гарбуза містяться:

 Олія білого гарбуза активно використовують як антигельмінтну. Такий ефект досягається завдяки активній речовині – кукурбітин, яка паралізує паразитів (лямблій, гостриків, солітерів). Також ця речовина перешкоджає розмноженню гельмінтів та сприяє їх загибелі.

Важливий момент: одна справа – знищити гельмінтів, інша – знизити токсичний ефект цього процесу. Про загибель паразитів може свідчити нудота, слабкість, підвищення температури тіла. Вітаміни та мінерали, що входять до складу олії гарбуза, підтримують організм у боротьбі з гельмінтами. Таким чином, цей натуральний продукт не тільки позбавляє від непроханих гостей, але й пом'якшує токсичний вплив гельмінтів на організм.

ОЛИВКОВА ОЛІЯ

Великий Гомер називав оливкову олію "рідким золотом". Використовували оливкову олію ще з часів Давнього Єгипту. Олива була символом миру і чистоти, завжди цінувалася за численні корисні властивості для здоров'я. Оливкова олія вважається найкориснішою з усіх рослинних олій. Вона нормалізує тиск, покращує роботу серця і органів травлення. Є дані, що при регулярному вживанні оливкової олії в кілька разів знижується ризик виникнення раку молочної залози. При зовнішньому застосуванні вона має дезінфікуючі і омолоджуючі властивості. Найкращим може вважатися оливкова олія екстракласу (на її етикетці вказано італ. Olio d'oliva l'extravergine або англ. Extra virgin olive oil). У цієї оливковій олії кислотність зазвичай не перевищує 1%, і вважається, що чим нижче кислотність олії, тим вище її якість. Ще більш цінним вважається оливкова олія «холодного віджиму» (англ. First cold press), хоча це поняття є досить умовним - олія так чи інакше нагрівається і при «холодному пресуванні». Смакові якості оливкової олії погіршуються з часом, тому рекомендується вживати весь запас продукту протягом року. Оливкову олію рекомендують зберігати в сухому, прохолодному (але не холодному), темному місці, далеко від різних запахів кухні, оскільки вона їх легко вбирає.

ОЛІЯ ВОЛОСЬКОГО ГОРІХА

Олія волоського горіха - це високоживильний продукт з цінними смаковими якостями:

• це чудовий поживний продукт в період відновлення після перенесених хвороб і операцій; • сприяє загоєнню ран, тріщин, які довго не загоюються виразок;

• ефективно при лікуванні псоріазу, екземи, фурункульозу, варикозного розширення вен;

• прекрасний засіб для схуднення і омолодження організму;

• знижує вироблення холестерину, зміцнює судинну стінку;

• знижує ризик кардіологічних захворювань; • сприяє виведенню радіонуклідів з організму;

• рекордний вміст вітаміну Е - сильно тонізує і підвищує захист організму;

• прекрасний засіб для схуднення.

ОБЛІПИХОВА 

Є унікальною цілющою олією, відомою в далекій давнині. Олія обліпихи знайшла свою славу завдяки незвичайній цілющості. Унікальні властивості цієї олії широко використовуються, як в народній, так і традиційній медицині для лікування і профілактики цілого ряду захворювань. Ця олія має натуральний смак і аромат. Для профілактики її рекомендується додавати в салати в поєднанні з іншими будь-якими рослинними оліями. Також олію обліпихи можна використовувати для приготування будь-яких страв, надаючи їм незвичайний смак і збільшуючи їх харчову цінність. Олія обліпихи - це продукт з високим вмістом каротиноїдів, вітамінів: E, F, A, K, D і біологічно активних речовин. Використовується як джерело бета-каротину. Олія обліпихи прекрасно показала себе при лікуванні:

• запалень слизових травного тракту (застосовується в комплексній терапії виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки);

• гінекологічних захворювань: ерозії шийки матки, кольпітів, вагінітів, ендоцервіцитів;

• опіків, променевих і виразкових уражень шкіри, пролежнів, виразки шлунка, променевого раку стравоходу.

• хронічних захворювань верхніх дихальних шляхів: фарингітів, ларингітів, гайморитів

• виразках рогівки ока. • патологічних процесів прямої кишки.

• запальних захворюваннях ясен і пародонтозу.

• атеросклерозу.

• лускатого і висівкоподібного лишаю і нейродермітів.

• для швидкого загоєння ран, саден і інших уражень шкіри. При цьому, характерною особливістю обліпихової олії, є висока якість загоєння - відсутність на місці ураження будь-яких рубців і шрамів.

• для відновлення шкірного покриву після сонячних і радіаційних опіків, прискорення формування тканин.

• проти зморшок, при веснянках і пігментних плямах, при вугровій висипці, дерматитах і шкірних тріщинах.

• покращує зір.

• запобігає утворенню тромбів.

Кедрова олія

Кедрова олія має природне походження, продукт одержують шляхом холодного віджиму кедрових горіхів. Олія містить величезну кількість цінних елементів, зокрема, це вітаміни та мікроелементи, які практично повністю засвоюються нашим організмом.

Олія кедра за властивостями єдина у своєму роді, створити її штучно неможливо. Кедрова олія здатна замінити будь-яку іншу олію рослинного походження, а сам продукт не можна замінити нічим.

Корисні властивості кедрової олії

Олія кедрових горіхів надає найпотужніший позитивний вплив на весь організм. Він виступає в ролі антиоксиданту завдяки наявності у складі біофлавоноїдів проантоціанідів, які виводять вільні радикали. Продукт корисний при захворюваннях печінки, серця та судин, оскільки містить вітаміни групи Е, а також вітаміни D та В.

Цінується продукт ще й тому, що він багатий на вітамін Е. За цією якістю він перевершує кокосову і навіть оливкову олію. Цей вітамін робить олію антиокислювачем, завдяки чому продукт не дає холестерину перетворюватися на бляшки. Також вітамін Е не дає олії гірчити.

В олiї кедрового горіха величезна кількість вітаміну Р, причому його концентрація набагато вища, ніж у риб'ячому жирі. А кислоти у складі олії знижують рівень холестерину. Оскільки ці кислоти не виробляються організмом, їх потрібно вживати з продуктами, і олія кедра відмінно підходить для цього

Поділитися статтею: