fbpx
Вход в личный кабинет
Воспользуйтесь формой ниже, чтобы войти в свой личный кабинет
Нет аккаунта?
Регистрация
Ведите информацию для создания аккаунта
Уже есть аккаунт?
Возобновление пароля
Введите свой e-mail и мы отправим вам письмо с новым паролем

Які трави корисно пити

Залежно від вибору виду або збору чаю, можна нормалізувати сон, підвищити свою активність, зігрітися, або ж навпаки, розслабитися і заспокоїтися. Головна перевага трав'яного чаю полягає в тому, що підбір трав здійснюється, враховуючи індивідуальні потреби і бажання, таким чином можна не тільки домогтися бажаного ефекту, а й підняти імунітет просто випиваючи напій, який виразно припаде до душі. Так яким же ефектом володіють певні трави? Давайте розглянемо найбільш популярні трави:

Шипшина
М'ята
Ромашка
Мелісса
Шипшина

Один з найпопулярніших компонентів трав'яного чаю лише тому, що його дуже легко знайти. Ще безсумнівним плюсом цієї рослини є те, що заварювати можна не тільки квітки, але і листя, і навіть коріння. Однак фахівці рекомендують зробити акцент саме на квітках, адже в них міститься найбільша кількість вітамінів. Таким чином, чай на основі шипшини допоможе протистояти запальним процесам, поліпшити обмін речовин і зміцнити стінки судин. Але не варто забувати, що трав'яний чай на основі шипшини повинен відстоятися. При бажанні отримати найбільшу користь від чаю необхідно настоювати його не менше однієї ночі.

М'ята

Також давно наші пращури додавали м'яту в чай, адже часто її властивості просто вражають. М'ята відрізняється тим, що, приймаючи її в різний час, вона надає різний ефект на організм. Наприклад, кухоль чаю з м'ятою з ранку зробить тонізуючий ефект на організм, допоможе йому прокинутися і налагодити обмін речовин. Вечірній трав'яний чай з м'ятою заспокоїть організм, допоможе підготуватися до сну. Так, м'ята сприяє чудовому сновидінню, нормалізації алергічних реакцій, а також, що дуже цікаво, регулярний чай із м'ятою зменшує небезпеку утворення пухлин.

Мелісса

Найчастіше мелісу використовували в поєднанні з м'ятою. Спочатку її додавали в чай ​​лише за її особливий, ні на що не схожий освіжаючий смак, з нотками лимона. Однак лише пізніше стало відомо про її цілющі властивості, а саме: меліса також нормалізує обмінні процеси в організмі і сприяє його тонусу.

Ромашка

Немає більш універсальної рослини, ніж ромашка. Вона сприяє нормалізації травлення, надасть позитивний ефект при захворюваннях шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка), а також сприяє виведенню токсинів з організму.

Як приготувати трав'яний чай?

Перше правило говорить, що не можна змішувати усі трави поспіль. Для початку потрібно чітко зрозуміти, яку саме властивість того чи іншого компонента необхідно і, проконсультувавшись з фахівцем, почати приймання. Також трави часто можуть не поєднуватися один з одним. В цьому випадку їх варто пити окремо або ж взагалі вибрати щось одне. Не варто забувати, що на момент збору трав, вони повинні бути повністю готовими: квітки дозріти, листочки розкритися, ягоди дозріти, тому найкращий час для збору це, коли трави тільки починають квітнути. Ну і останнє правило: після збору не варто залишати траву в холодному і вологому місці. Дайте травам просохнути, стежте за тим, щоб не відбулося утворення цвілі і загнивання.

Таким чином, при правильному і своєчасному вживанні тих чи інших трав, можна захистити себе від безлічі захворювань, а також сприяти оздоровленню організму. Наша природа - ціла комора вітамінів і мікроелементів. При грамотному використанні, здоров'я на довгі роки забезпечено!

Поділитися статтею: