Вход в личный кабинет
Воспользуйтесь формой ниже, чтобы войти в свой личный кабинет
Нет аккаунта?
Регистрация
Ведите информацию для создания аккаунта
Уже есть аккаунт?
Возобновление пароля
Введите свой e-mail и мы отправим вам письмо с новым паролем

Лікарські властивості лляної олії

Саме в ній міститься незамінна для людини альфа-лінолева кислота, яка є представником омега-3. У складі лляної олії знаходяться не тільки жирні кислоти, але корисні для організму вітаміни (A, E, K і групи B).

Завдяки своїм лікарським властивостям олія льону використовується для запобігання різних захворювань. Льон також покращує стан організму людини, і служить дієвою добавкою до їжі при схудненні.

Як застосовується олія льону в медицині

Здавна в народній медицині завжди використовувалася лляна олія. Вона знаходила широке застосування через свої цілющі властивості, які сприяли:

• зниженню больових відчуттів;

• лікуванню виразок;

• загоєнню ран і порізів;

• зняття печії;

• виведенню глистів.

На сьогоднішній день, коли властивості цього виду рослинної олії змогли детально вивчити, про її цілющі якості стало відомо значно більше. Саме сучасні дослідження показали, що присутність такої олії в щоденному раціоні людини зводить до мінімуму ризик розвитку інсульту. А вміст поліненасичених жирних кислот в лляній олії в 2 рази перевищує їх кількість в риб'ячому жирі. Тому її використовують, як загальнозміцнюючий засіб, який допомагає захистити людський організм від безлічі захворювань.

Лікарі рекомендують ослабленим пацієнтам застосовувати олію льону після операцій і в реабілітаційний період. Для вагітних жінок вона також має велике значення, тому що ця олія позитивно впливає на формування мозку дитини. Даний вид рослинної олії полегшує перебіг вагітності і пологи.

Олія льону приносить користь як для жінок, так і для чоловіків. У жіночому організмі нормалізується гормональний фон, а зміни при клімаксі проходять набагато легше. Стан шкірного покриву, волосся і нігтів стає набагато краще. А у представників сильної статі лляна олія покращує кровообіг в статевих органах, в результаті чого підвищується потенція, і зменшується ризик виникнення хвороб простати.

У людей, які використовують лляну олію, помітно може знизитися кількість холестерину, що міститься в крові, а судини стають більш еластичними. Внаслідок чого ризик виникнення і розвитку захворювань серця зводиться до мінімуму.

Регулярне вживання в їжу даної олії сприятливо впливає на функціонування травного тракту:

• нормалізує основні функції печінки;

• допомагає при лікуванні колітів;

• усуває запори;

• лікує гастрити.

Людям із зайвою вагою для схуднення дієтологи рекомендують застосування цієї олії, якою необхідно замінити так часто вживану соняшникову. Унікальні властивості олії льону сприяють відновленню обмінних процесів в організмі людини.

Зовнішнє застосування

Своє місце лляна олія знайшла і в косметології. Для жінок користь цієї олії полягає в ефекті омолодження. Її використання допомагає не тільки усунути сухість шкіри, але і надати їй здоровий блиск.

Цілий ряд шампунів і бальзамів для волосся містить в своєму складі лляну олію, застосування яких відновлює волоссю природний блиск. А втирання її в шкіру голови помітно знижує випадіння, а також прискорює ріст волосся.

Дуже корисно обробляти олією льону і вії. Якщо регулярно застосовувати її в догляді за віями, то їх зовнішній вигляд стане помітно краще, а обсяг і густота значно збільшаться.

Олія льону допомагає при різних захворюваннях шкірного покриву. Можливо як зовнішнє її застосування, так і внутрішнє, наприклад, від таких хвороб:

• екзема, вугрі, псоріаз;

• прояв гнійників, виразок;

• поверхневі опіки.

Якщо людина страждає від хвороби суглобів, то їй рекомендується робити масаж, використовуючи підігріту лляну олію.

Поділитися статтею: