Осінь, період, коли переважає гострий смак. У цей період найбільше навантаження припадає на легкі і товсту кишку, діяльність яких стимулюється гострим смаком.
Гострий смак очищає порожнину рота, розпалює вогонь травлення, надає ясність почуттів. Допомагає від ожиріння. Видаляє надлишок рідини з організму. Чорний перець і перець чилі -
протиотрута на всю варену їжу. А щоденне вживання в їжу гірчичної олії, дасть можливості очищення гайморових пазух і дихальних шляхів від слизу і зайвої рідини.
Вологий осінній сезон дає додаткове навантаження для дихальних шляхів. Захистити свої легені від надлишку вологи допоможе масло, ведення в раціон додатково (до 100г в день кедрової або мигдалевої олії).
Більш детальну інформацію про всіх смаки і масла можна прочитати в книзі Кокшарової С.Б. «Здоровье от «А» до «Я» или как сохранить внутренние органы»