Вход в личный кабинет
Воспользуйтесь формой ниже, чтобы войти в свой личный кабинет
Нет аккаунта?
Регистрация
Ведите информацию для создания аккаунта
Уже есть аккаунт?
Возобновление пароля
Введите свой e-mail и мы отправим вам письмо с новым паролем

Кокосова олія для краси і здоров'я

І це не даремно: вона володіє незвичайними зволожувальними і живильними властивостями, а коштує відносно недорого. У своєму складі вона має насичені кислоти. Саме через них вона і має таку тверду консистенцію, а також швидко всмоктується. Її використовують в догляді за волоссям, шкірою обличчя і тіла. Крім зволоження і живлення, кокосова олія також володіє і іншими косметичними властивостями: протизапальною, протимікробною і заспокійливою. Це робить її універсальною в застосуванні. Ось кілька способів, як можна використовувати цей продукт для краси і здоров'я вашого тіла.

1. Баттер для тіла
Баттери - це тверді (при низькій температурі) олії для тіла, справжня знахідка для шанувальників натурального догляду. Своїми корисними властивостями і консистенцією вони зобов'язані насиченим жирним кислотам у складі. Їх часто включають в рецепти спа-косметики, а також використовують в чистому вигляді. Якщо змішати кокосову олію з олією ши і жожоба, ви отримаєте приголомшливий Баттері для тіла, який зробить з вашою шкірою диво. Особливо важливо використовувати їх взимку, коли шкіра особливо потребує зволоження і захисту.

2. Скраб
Скраб на основі кокосової олії, кавової гущі та меду гарний для очищення та одночасного зволоження шкіри всього тіла. Одне але: такий скраб можна готувати в невеликих кількостях, на 1-2 рази, оскільки натуральні інгредієнти, як правило, швидко псуються.

3. Бальзам для губ
Крім звичайного зволоження, цією олією можна лікувати герпес або так звану застуду на губах. Вона прискорить період загоєння, зменшить неприємні відчуття і попередить шрами або сліди після неприємної болячки.

4. Детокс-ванна
Найкращий засіб після важкого тижня: 1/4 склянки гіркої солі (або сульфату магнію) і кокосової олії. Гаряча вода, кілька крапель вашої улюбленої розслабляючої ефірної олії - і дектокс-ванна готова! Насолоджуйтесь, поки ваша шкіра отримує догляд, а тіло очищається від шлаків і токсинів.

5. Засіб для зняття макіяжу і нічний крем
Ця олія добре підходить для зняття макіяжу, бо нічого не подразнює очі і ніжну шкіру навколо очей, а також попереджає зморшки в цій галузі! Як для нічного крему вона теж добра, але якщо у вас жирна, або схильна до висипань шкіра, додайте у ваш звичайний зволожувальний засіб всього пару крапельок. Цікаво, що кокосова олія - не тільки прекрасний зволожувач, але і лікувальний засіб при екземі, псоріазі. Спробуйте її на уражених ділянках - і ви побачите результат. Це прояв протизапальних властивостей кокосової олії.

6. Догляд за волоссям
Зволожувальними властивостями кокосової олії можна скористатися в догляді за волоссям, змішавши її з касторовою олією. Нанесіть її по всій довжині, або лише на кінчики. Однак пам'ятайте, використовувати її в цьому плані краще в теплі пори року. Для зими такий догляд не підходить.

7. Засіб після засмаги
Обгоріли, а під рукою немає засобу «після сонця»? Нічого, на допомогу прийде наша стара добра кокосова олія. І пам'ятайте, загар - це всього опік шкіри. Обгоріли ви чи ні, зволоження обов'язкове. Це допоможе закріпити загар, врятує шкіру від зневоднення, і як наслідок, старіння.

Поділитися статтею: