Вход в личный кабинет
Воспользуйтесь формой ниже, чтобы войти в свой личный кабинет
Нет аккаунта?
Регистрация
Ведите информацию для создания аккаунта
Уже есть аккаунт?
Возобновление пароля
Введите свой e-mail и мы отправим вам письмо с новым паролем

Користь рослинних олій

Лляна олія

Вона є також сильним антиоксидантом. Лляна олія була відома своїми корисними властивостями ще в Стародавній Русі. Її вживали всередину і використовували також як зовнішній засіб для догляду за шкірою і волоссям. Вона обов'язково повинна бути присутня у раціоні вагітних жінок: олія льону містить найбільшу кількість ненасичених жирних кислот Омега-3 (ніж в усьому відомому риб'ячому жирі), необхідних для правильного розвитку головного мозку дитини. Достовірно відомо також, що вживання лляної олії в їжу знижує ризик інсульту на 40%.

Лляна олія містить також велику кількість вітаміну Е, який є вітаміном молодості і довголіття, а також вітамін F, який попереджає відкладення «поганого» холестерину в артеріях, відповідає за хороший стан волосся і шкіри. Вітамін F сприяє зниженню ваги, за рахунок спалювання насичених жирів. Вітамін F в лляній олії легко взаємодіє в співдружності з вітаміном Е. Лляна олія містить і такі необхідні нашому організму вітаміни, як вітамін А, який, омолоджує клітини нашої шкіри, роблячи її більш рівною, гладкою і бархатистою, і сприяє росту волосся, а також вітаміни групи В, які благотворно впливають на зростання нігтів, здоров'я шкіри і рівновагу нервової системи. Якщо приймати вранці натщесерце столову ложку льняної олії, то ваше волосся стане більш пишним і блискучим, а колір шкіри буде більш рівним. Можна робити також і маски для волосся з льняної олії. Для цього зігріту на водяній бані олію нанести на сухе волосся, закрити плівкою і підігрітим рушником, залишити години на три, потім змити звичайним способом. Така маска робить пересушені волосся менш ламким, сприяє зростанню і блиску волосся. При вживанні в їжу лляної олії треба враховувати, що цей продукт треба вживати без теплової обробки, так як під дією високих температур воно псується: з'являється неприємний запах і темний колір. Тому найкраще заправляти лляною олією салати або вживати її в чистому вигляді. Купуючи льняну олію, не забувайте, що зберігати її потрібно в холодильнику, в темній пляшці, і термін її зберігання обмежений.

ОЛИВКОВА ОЛІЯ

Великий Гомер називав оливкову олію "рідким золотом". Використовували оливкову олію ще з часів Давнього Єгипту. Олива була символом миру і чистоти, завжди цінувалася за численні корисні властивості для здоров'я. Оливкова олія вважається найкориснішою з усіх рослинних олій. Вона нормалізує тиск, покращує роботу серця і органів травлення. Є дані, що при регулярному вживанні оливкової олії в кілька разів знижується ризик виникнення раку молочної залози. При зовнішньому застосуванні вона має дезінфікуючі і омолоджуючі властивості. Найкращим може вважатися оливкова олія екстра-класу (на її етикетці вказано італ. Olio d'oliva l'extravergine або англ. Extra virgin olive oil). У цієй оливковій олії кислотність зазвичай не перевищує 1%, і вважається, що чим нижче кислотність олії, тим вище її якість. Ще більш цінним вважається оливкова олія «холодного віджиму» (англ. First cold press), хоча це поняття є досить умовним - олія в тій чи іншій мірі нагрівається і при «холодному пресуванні». Смакові якості оливкової олії погіршуються з часом, тому рекомендується вживати весь запас продукту протягом року. Оливкову олію рекомендують зберігати в сухому, прохолодному (але не холодному), темному місці, далеко від різних запахів кухні, оскільки вона їх легко вбирає.

МАСЛО ВОЛОСЬКОГО ГОРІХА

Масло волоського горіха - це високоживильний продукт з цінними смаковими якостями:

• це чудовий поживний продукт в період відновлення після перенесених хвороб і операцій; • сприяє загоєнню ран, тріщин, які довго не загоюються виразок;

• ефективно при лікуванні псоріазу, екземи, фурункульозу, варикозного розширення вен;

• прекрасний засіб для схуднення і омолодження організму;

• знижує вироблення холестерину, зміцнює судинну стінку;

• знижує ризик кардіологічних захворювань; • сприяє виведенню радіонуклідів з організму;

• рекордний вміст вітаміну Е - сильно тонізує і підвищує захист організму;

• прекрасний засіб для схуднення.

ОБЛІПИХОВА 

Є унікальною цілющою олією, відомою в далекій давнині. Олія обліпихи знайшла свою славу завдяки незвичайній цілющості. Унікальні властивості цієї олії широко використовуються, як в народній, так і традиційній медицині для лікування і профілактики цілого ряду захворювань. Ця олія має натуральний смак і аромат. Для профілактики її рекомендується додавати в салати в поєднанні з іншими будь-якими рослинними оліями. Також олію обліпихи можна використовувати для приготування будь-яких страв, надаючи їм незвичайний смак і збільшуючи їх харчову цінність. Олія обліпихи - це продукт з високим вмістом каротиноїдів, вітамінів: E, F, A, K, D і біологічно активних речовин. Використовується як джерело бета-каротину. Олія обліпихи прекрасно показала себе при лікуванні:

• запалень слизових травного тракту (застосовується в комплексній терапії виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки);

• гінекологічних захворювань: ерозії шийки матки, кольпітів, вагінітів, ендоцервіцитів;

• опіків, променевих і виразкових уражень шкіри, пролежнів, виразки шлунка, променевого раку стравоходу.

• хронічних захворювань верхніх дихальних шляхів: фарингітів, ларингітів, гайморитів

• виразках рогівки ока. • патологічних процесів прямої кишки.

• запальних захворюваннях ясен і пародонтозу.

• атеросклерозу.

• лускатого і висівкоподібного лишаю і нейродермітів.

• для швидкого загоєння ран, саден і інших уражень шкіри. При цьому, характерною особливістю обліпихової олії, є висока якість загоєння - відсутність на місці ураження будь-яких рубців і шрамів.

• для відновлення шкірного покриву після сонячних і радіаційних опіків, прискорення формування тканин.

• проти зморшок, при веснянках і пігментних плямах, при вугровій висипки, дерматитах і шкірних тріщинах.

• покращує зір.

• запобігає утворенню тромбів.

Поділитися статтею: