fbpx
Вход в личный кабинет
Воспользуйтесь формой ниже, чтобы войти в свой личный кабинет
Нет аккаунта?
Регистрация
Ведите информацию для создания аккаунта
Уже есть аккаунт?
Возобновление пароля
Введите свой e-mail и мы отправим вам письмо с новым паролем

Користь рослинних олій

Растительные масла содержат ненасыщенные жирные кислоты, множество витаминов, фитостерины. Последние обладают уникальным свойством снижать уровень холестерина в крови на 15 и более процентов. Фитостерины уменьшают объем всасывания холестерина в кишечнике, таким образом его общий объем сокращается, а выведение ускоряется.

Полиненасыщенные жирные кислоты необходимы организму для синтеза мембран клеток. Нормальное функционирование мембран защищает клетки от повреждений и повышает их устойчивость к неблагоприятной среде.

В растительных маслах много витаминов, особенно А и Е. Витамин А обладает антиоксидантными свойствами и защищает клетки от повреждения свободными радикалами. Витамин Е снижает риск инфарктов, инсультов и сахарного диабета.

Недостаток растительных масел в питании может ухудшить состояние кожных покровов, волос и ногтей, а также внутренних процессов: нарушается гормональный баланс, снижается иммунитет.

МАСЛО БЕЛОЙ ТЫКВЫ

Семена тыквы – настоящий кладезь полезных веществ. И введение в ежедневный рацион небольшого количества масла – отличный способ получить эти вещества, не перегружая организм. 

Масло из семян белой тыквы стоит отдельного внимания. «Зеленое золото» – так в средневековой Европе называли тыквенное масло. Оно имеет приятный вкус и содержит массу необходимых для здоровья микроэлементов  Для того чтобы путем холодного отжима получить один литр масла, потребуется примерно два с половиной килограмма семян. 

В масле белой тыквы содержатся:

 Масло белой тыквы активно используют как антигельминтное . Такой эффект  достигается благодаря активному веществу – кукурбитин, которое парализует паразитов (лямблий, остриц, солитеров). Также это вещество препятствует размножению гельминтов и способствует их гибели.

Важный момент: одно дело – уничтожить гельминтов, другое – снизить токсический эффект этого процесса. О гибели паразитов могут свидетельствовать тошнота, слабость, повышение температуры тела. Витамины и минералы, входящие в состав масла тыквы, поддерживают организм в борьбе с гельминтами. Таким образом этот натуральный продукт не только избавляет от непрошенных гостей, но и смягчает токсическое влияние гельминтов на организм.

ОЛИВКОВА ОЛІЯ

Великий Гомер називав оливкову олію "рідким золотом". Використовували оливкову олію ще з часів Давнього Єгипту. Олива була символом миру і чистоти, завжди цінувалася за численні корисні властивості для здоров'я. Оливкова олія вважається найкориснішою з усіх рослинних олій. Вона нормалізує тиск, покращує роботу серця і органів травлення. Є дані, що при регулярному вживанні оливкової олії в кілька разів знижується ризик виникнення раку молочної залози. При зовнішньому застосуванні вона має дезінфікуючі і омолоджуючі властивості. Найкращим може вважатися оливкова олія екстра-класу (на її етикетці вказано італ. Olio d'oliva l'extravergine або англ. Extra virgin olive oil). У цієй оливковій олії кислотність зазвичай не перевищує 1%, і вважається, що чим нижче кислотність олії, тим вище її якість. Ще більш цінним вважається оливкова олія «холодного віджиму» (англ. First cold press), хоча це поняття є досить умовним - олія в тій чи іншій мірі нагрівається і при «холодному пресуванні». Смакові якості оливкової олії погіршуються з часом, тому рекомендується вживати весь запас продукту протягом року. Оливкову олію рекомендують зберігати в сухому, прохолодному (але не холодному), темному місці, далеко від різних запахів кухні, оскільки вона їх легко вбирає.

МАСЛО ВОЛОСЬКОГО ГОРІХА

Масло волоського горіха - це високоживильний продукт з цінними смаковими якостями:

• це чудовий поживний продукт в період відновлення після перенесених хвороб і операцій; • сприяє загоєнню ран, тріщин, які довго не загоюються виразок;

• ефективно при лікуванні псоріазу, екземи, фурункульозу, варикозного розширення вен;

• прекрасний засіб для схуднення і омолодження організму;

• знижує вироблення холестерину, зміцнює судинну стінку;

• знижує ризик кардіологічних захворювань; • сприяє виведенню радіонуклідів з організму;

• рекордний вміст вітаміну Е - сильно тонізує і підвищує захист організму;

• прекрасний засіб для схуднення.

ОБЛІПИХОВА 

Є унікальною цілющою олією, відомою в далекій давнині. Олія обліпихи знайшла свою славу завдяки незвичайній цілющості. Унікальні властивості цієї олії широко використовуються, як в народній, так і традиційній медицині для лікування і профілактики цілого ряду захворювань. Ця олія має натуральний смак і аромат. Для профілактики її рекомендується додавати в салати в поєднанні з іншими будь-якими рослинними оліями. Також олію обліпихи можна використовувати для приготування будь-яких страв, надаючи їм незвичайний смак і збільшуючи їх харчову цінність. Олія обліпихи - це продукт з високим вмістом каротиноїдів, вітамінів: E, F, A, K, D і біологічно активних речовин. Використовується як джерело бета-каротину. Олія обліпихи прекрасно показала себе при лікуванні:

• запалень слизових травного тракту (застосовується в комплексній терапії виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки);

• гінекологічних захворювань: ерозії шийки матки, кольпітів, вагінітів, ендоцервіцитів;

• опіків, променевих і виразкових уражень шкіри, пролежнів, виразки шлунка, променевого раку стравоходу.

• хронічних захворювань верхніх дихальних шляхів: фарингітів, ларингітів, гайморитів

• виразках рогівки ока. • патологічних процесів прямої кишки.

• запальних захворюваннях ясен і пародонтозу.

• атеросклерозу.

• лускатого і висівкоподібного лишаю і нейродермітів.

• для швидкого загоєння ран, саден і інших уражень шкіри. При цьому, характерною особливістю обліпихової олії, є висока якість загоєння - відсутність на місці ураження будь-яких рубців і шрамів.

• для відновлення шкірного покриву після сонячних і радіаційних опіків, прискорення формування тканин.

• проти зморшок, при веснянках і пігментних плямах, при вугровій висипки, дерматитах і шкірних тріщинах.

• покращує зір.

• запобігає утворенню тромбів.

Кедрова олія

Кедрова олія имеет природное происхождение, продукт получают путем холодного отжима кедровых орехов. Масло содержит огромное количество ценных элементов, в частности, это витамины и микроэлементы, которые практически полностью усваиваются нашим организмом.

Масло кедра по свойствам единственное в своем роде, создать его штучно невозможно. Кедровое масло способно заменить любое другое масло растительного происхождения, а сам продукт нельзя заметить ничем.

Полезные свойства кедрового масла

Масло кедровых орехов оказывает мощнейшее позитивное воздействие на весь организм. Он выступает в роли антиоксиданта благодаря наличию в составе биофлаваноидов проантоцианидов, которые выводят свободные радикалы. Продукт полезен при заболеваниях печени, сердца и сосудов, поскольку содержит витаминов группы Е, а также витамины D и В.

Ценится продукт еще и потому, что он богатый на витамин Е. По этому качеству он превосходит кокосовое и даже оливковое масло. Этот витамин делает масло антиокислителем, благодаря чему продукт не дает холестерину превращаться в бляшки. Также витамин Е не дает маслу горчить.

В масле кедрового ореха огромное количество витамина Р, причем его концентрация гораздо выше, чем в рыбьем жире.  А кислоты в составе масла снижают уровень холестерина. Поскольку эти кислоты не вырабатываются организмом, их нужно употреблять с продуктами, и масло кедра отлично подходит для этого

Поділитися статтею: