Вход в личный кабинет
Воспользуйтесь формой ниже, чтобы войти в свой личный кабинет
Нет аккаунта?
Регистрация
Ведите информацию для создания аккаунта
Уже есть аккаунт?
Возобновление пароля
Введите свой e-mail и мы отправим вам письмо с новым паролем

Кедрова олія - ​​властивості і способи застосування

Кедрова олія - ​​властивості і способи застосування

Олія кедра є інгредієнтом, часто використовуваним в рослинних засобах. Існують різні види кедрових дерев, наприклад, Східний або Західний червоний кедр і Синій атласний кедр. Олія часто використовується при респіраторних захворюваннях, хворобах шкіри і сечових шляхів.

Ця олія часто використовується в холодні періоди, сезони грипу, оскільки вона цінується за відхаркувальні властивості. Такий симптом застуди, бронхіту і грипу, як кашель, також іноді лікують олією кедра, оскільки її можна вдихати під час парової терапії. Однак при використанні цієї олії потрібно бути вкрай уважним, щоб запобігти пошкодженню слизових оболонок.

Коли людина отримує невелику рану, наприклад, поріз, вона зазвичай промиває уражену область, щоб запобігти зараженню. Однак контакт з повсякденними предметами іноді може сприяти відкриттю рани і проникненню патогенних бактерій. Так само кедрову олію застосовують як антисептик для запобігання інфекцій і для збільшення здатності шкіри регенеруватися.

Терпка дія кедрової олії може принести користь людям, що страждають від прищів або жирності шкіри. Кедрова олія вважається антисеборейною, це означає, що вона запобігає виробленню зайвої кількості себума в шкірі. Завдяки цим властивостям олія допомагає вилікувати вугрові висипання. Оскільки вона впливає на функціональність сальних залоз, її включають до складу засобів, призначених для лікування лупи.

Хвороби сечового міхура зазвичай викликані розмноженням патогенних бактерій, присутніх в сечі. Рясне пиття води може допомогти очистити нирки і сечовий міхур від цих надлишкових бактерій. Тим не менш, багато людей також використовують олію кедра для лікування запального процесу; сечогінні властивості олії, як правило, збільшують сечовипускання.

Олія кедра найбільш відома, як природний репелент від комах. Вона використовується в дифузорах для зон, в яких є мухи і комарі. Гризуни, такі як миші і щури, також не люблять запах цієї олії. Але олія кедра прекрасно розслабляє і іноді використовується якості ароматизатору для зниження стресу.

Інколи олія кедрових горіхів застосовується при масажі для зменшення болю в м'язах і при артриті. Перед початком масажу рекомендується змішати олію з основою або оліє-носієм. Вагітним слід уникати застосування кедрової олії.

Поділитися статтею: