fbpx
Вход в личный кабинет
Воспользуйтесь формой ниже, чтобы войти в свой личный кабинет
Нет аккаунта?
Регистрация
Ведите информацию для создания аккаунта
Уже есть аккаунт?
Возобновление пароля
Введите свой e-mail и мы отправим вам письмо с новым паролем

Мигдалева олія - цінний захист для тіла зсередини

У Європі мигдальне дерево відоме вже багато тисяч років.

Його плоди дуже люблять, а саме дерево знайшло згадку навіть у Старому Завіті. Ще до закінчення зими на мигдальному дереві з'являються перші квіти, тому дерево виступає символом життя та життєвої сили.

Мигдаль з незапам'ятних часів вважається цінним компонентом в харчовому плані. Вже в стародавньому Єгипті він використовувався для випічки хліба. А отримана з мигдалевого насіння олія вважається улюбленим продуктом харчування і також використовується як медичний продукт.

Мигдальне дерево

Ботанічна назва дерева мигдалю - Prunus dulcis Rosaceae. Дерево утворює їстівні кістянки. Мигдаль використовується в різних областях, але в основному знаходить застосування в харчовій та косметичній промисловості.

Мигдальне дерево є кусто-або деревоподібною рослиною, яка росте одноствольним деревом із закритою короною або гіллястим кущем. Він сягає висоти від двох до восьми метрів. Висота та форма, в першу чергу, залежать від місця та сорту. Мигдальне дерево цвіте вже у березні чи квітні, його кістянка – мигдаль, однак, дозріває лише приблизно у липні та серпні. Сам мигдаль має гладку, дірчасту поверхню з частково глибокими виїмками та борозенками. Його насіння залежно від сорту та ступеня зрілості гірке чи солодке. Для промислового використання вирощують солодкий мигдаль.

Мигдальна олія та його інгредієнти

Мигдальна олія містить безліч високоякісних речовин, які дуже цінні для догляду за шкірою. До таких речовин належать:

• Жирні кислоти

• Вітаміни

• Мінеральні речовини

Мигдалева олія зазвичай добре переноситься і застосовується у різних областях. Вирішальними є інгредієнти, які можна знайти на упакуванні. На основі цього можна визначити, чи йдеться про високоякісну олію серед продуктів з маркуванням БІО.
Жирні кислоти

Мигдальна олія містить як насичені, і ненасичені жирні кислоти. Вони формують найважливішу частину олії та дуже схожі на натуральний шкірний жир. Тому мигдальна олія не подразнює шкіру і може зміцнити захисний бар'єр шкіри. Отримані з їжею насичені та ненасичені жирні кислоти можуть допомогти знизити рівень холестерину та у довгостроковій перспективі позитивно вплинуть на серцево-судинну систему.

Олеїнова кислота складає в мигдальній олії найбільший відсоток ненасичених жирних кислот. Завдяки своїй хімічній структурі вона може легко проникати у глибокі шари шкіри і таким чином забезпечити високий захист. Також лінолева кислота є важливою ненасиченою жирною кислотою в мигдальній олії. Вона може позитивно впливати на обмін речовин в людському організмі, а також збільшувати UV-захист і боротися з подразненням шкіри. Близько п'яти відсотків мигдальної олії складається з пальмітинової кислоти, яка відноситься до насичених жирних кислот. Вона зміцнює кислотну захисну оболонку шкіри.
Вітаміни

Мигдальна олія містить складну комбінацію вітамінів, які підтримують обмін речовин, а також дуже важливі при оновленні клітин. До них відносяться:

Мінеральні речовини
Мінеральним речовинам, що містяться в мигдальній олії, приписують такі властивості: вони як допомагають при обміні речовин, так і сприяють кращому стану шкіри. До них відносяться:

Застосування та ефект від мигдальної олії
Мигдальна олія може позитивно вплинути на організм, якщо застосовувати її регулярно. У мигдальній олії холодного віджиму міститься майже 20 відсотків високоякісного білка, внаслідок чого заповнюється більша частина денної потреби. Поєднання високоякісних інгредієнтів можуть добре засвоюватися та перероблятися організмом.

Мигдальній олії приписують такий позитивний вплив на людський організм:

Які існують продукти з мигдальним маслом?
Мигдальну олію можна дуже різноманітно використовувати. Вона відома не тільки як харчова рослинна олія в кулінарії, але і як олія для догляду за тілом.

Мигдальне масло в кулінарії
У солодкому мигдалі міститься до 46% олії, а в гіркому - до 36%. Для мигдальної олії можуть бути використані обидва сорти. Саме в німецькій кухні мигдальне масло додається досить рідко. Тут його слід було використовувати хоча б для поліпшення салатів і сироїдчих страв, для короткого пасерування або для випічки. Це пов'язано з тим, що вона під час готування може втратити свої цінні інгредієнти.

Мигдальна олія має м'який горіховий смак і тому відмінно підходить для маринадів і приправ. Це також смачна добавка в мюслі та десерти.

Мигдальне масло в косметичній промисловості
Косметична промисловість вже відкрила для себе переваги натуральних олій холодного віджиму та змішала численні косметичні продукти з олією. Креми та лосьйони для догляду з мигдальною олією дуже підходять для лікування сухої та подразненної шкіри, навіть у добавках для ванн та шампунях часто міститься мигдальна олія.

Поділитися статтею: